Mere politi på gaden i Dragør - "Ordnung muss sein". Bogø .Webmaster: Dines Bogø


Artiklen udsendt første gang 1. april 2018.

Sydamager: Generelt ... Dines Bogø ... Øvrige artikler


"Der skal være mere styr på tingene" og nu har Københavns Politi fået tiltrængt hjælp af det nu nedlagte Østtyske Politi.

Der har længe været klaget over, at Københavns Politi på Sjælland ikke når helt ud til det sydlige Amager. Man kan ikke nå at uddanne politikadetter så hurtigt, som man kunne ønske sig.

Mere politi på gaden i Dragør "Ordnung muss sein" - Dines Bogø
MZ-maskiner er stadig effektive selv om det nu er 30 år siden at Heinz Betrugmann og Hermann Liegenvogel jagtede Trabant og Wartburg i DDR. Hermanns maskine (den dag ikke hans MZ-maskine) vil snart blive udstyret med danske udrykningslygter og horn. (Foto: Dines Bogø).

Der er lavet en særlig aftale med flere medlemmer af det tidligere så forhadte Volkspolizei. De nu lidt ældre oprindelige Østtyske betjente bliver indlogeret på hoteller på Amager.

Der er yderligere lavet en særlig aftale, så de må køre på de tidligere Østtyske politimotorcykler, selv om disse forurener et langt stykke over det tilladte.

Mere politi på gaden i Dragør "Ordnung muss sein" - Dines Bogø
I en pause, hvor betjentene fik " Wurst mit Brot und Senf" på Dragørhjørnet blev der mulighed for at fotografere en af MZ-maskinerne. (Foto: Dines Bogø).

Det går fint med sprogundervisningen. I første omgang drejer det sig om på dansk at kunne sige, "Hastighed" og "P-bøde". Slut med at parkere i Den Gl. Bydel og slut med at holde hele dagen på P-pladser med tidsbegrænsning.

Man har allerede haft flere på besøg og måske har nogen observeret de tidligere Østtyske politifolk, da de besøgte Dragør for at lære lokaliteterne at kende?

Heinz kunne desuden berette, at hans far har fortalt meget positivt om Dragør. Faderen var i fyrrene udstationeret på Dragør Fort.

Mere politi på gaden i Dragør "Ordnung muss sein" - Dines Bogø
Flere har observeret, at der af og til har været kørt stærkt på byens veje. Men det er slut nu. Mange års træning i det kommunistiske styre har sikret, at motorcykelbetjentene kan opspore og indhente hvem som helst. Her er Heinz Betrugmann set under kørsel med træning i hurtig vending på Stationspladsen. (Foto: Dines Bogø).